yumsaq-pendirli-borek

Yumşaq pendirli börək

Porsiyon: 5 nəfərlik Çətinlik dərəcəsi: Orta Hazırlıq müddəti: 45 dəq. Bişirmə müddəti: 40 dəq. 1 porsiyanın qiyməti: 1.57 AZN

Tərkibi:

“Dəyirman” un – 600 qr. 

“Sərfəli” bitki yağı – 2 x.q. 

“Şəhrizad” şəkər tozu – 1 x.q. 

“Bizim Süd” süd – 2 lt. Maya – 0.5 ç.q. 

Duz – 1/3 ç.q. 

Yumurta – 2 ədəd 

Toyuq əti – 200 qr. 

Kaşar pendir – 200 qr. 

Çörək otu – zövqə görə

Hazırlanma qaydası:

• Südü, 1 ədəd yumurtanı, bitki yağını, şəkər tozunu, mayanı və unu töküb xəmir yoğururun. • Yoğurduğunuz xəmiri mayalanana qədər gözləyin. 

• Mayalanmış xəmiri uzun rolun şəklinə salıb 9 bərabər hissəyə ayırın. 

• Bu hissələrdən kündə hazırlayın. • Toyuq ətini bitki yağında bir az qovururun. 

• Sonra üzərinə rəndələnmiş kaşar pendirini və duz, istiotu da töküb qazı söndürün. 

• Kündələri yayıb ovucun içi ölçüsündə açın. 

• İçərisinə hazırladığımız toyuq ətindən qoyub yenidən kündə halına salın. 

• Hazırladığımız kündələri borcama düzün. 

• Üzərinə yumurta sarı ilə suyu qarışdırıb çəkin. 

• Sonda isə çörək otundan töküb sobaya yerləşdirin.