blincik-tortu-resepti

Blinçik tortu resepti

Porsiyon: 5 nəfərlik Çətinlik dərəcəsi: Orta Hazırlıq müddəti: 15 dəq. Bişirmə müddəti: 15 dəq. 1 porsiyanın qiyməti: 1.10 AZN

Tərkibi:

“Dəyirman” un – 1 st. “Sərfəli” bitki yağı – 3 x.q. “Şəhrizad” şəkər tozu – 0.5 ç.q.

 “Bizim Süd” süd – 300 ml 

“Schocolatte” şokolad yağı – 90 qr. 

Yumurta – 1 ədəd Duz – 1/3 ç.q. 

Vanil - 1/3 ç.q. Qaymaq – 100 qr. 

Kəsmik – 200 qr. 

Qovrulmuş fındıq – 150 qr. 
 

Hazırlanma qaydası:

• Süd, yumurta, şəkər tozu, duz, yağ, vanil və unu qarışdırıb blinçik xəmirini hazırlayın. 

• Məhsullar bir-birinə tam qarışdıqdan sonra isinmiş tavaya 1 çömçə qarışıqdan əlavə edib daha sonra tavanı döndərərək xəmirin tam olaraq tavaya yayılmasını təmin edin. Bir tərəfi bişdikdən sonra çevirib digər tərəfini də qızardın. 

• Bütün xəmiri bu şəkildə bişirdikdən sonra arasına çəkmək üçün qaymaqlı qarışığı hazırlayın. • Kəsmik, qaymaq və şəkər tozunu yaxşıca qarışdırın. 

• Bişirdiyimiz xəmirləri sıra ilə üst-üstə düzüb və hər bir xəmirin arasına qaymaqlı qarışıqdan çəkin. 

• Ən sonuncu xəmirin üzərindən isə şokolad yağı çəkin və qovrulmuş, üyüdülmüş fındıq tökün.