milli-xemir-yemekleri--deyirman-unu-ve-keremal-yaglari
16 dek. 2023

Milli xəmir yeməkləri — “Dəyirman” unu və “Kərəmal” yağları

Hər fəslin — hər mövsümün özünəməxsus təamları var. Məsələn, yayda sərin, qışda isə isti yeməklərin dadından doymaq olmur. Soyuğu hiss etməyə başladığımız an isti xəmir xörəkləri dadımıza çatır, xəstəliklərlə mübarizə aparmaqda bizə kömək olur. “Dəyirman” unları isə bu yeməklərin əvəzolunmaz inqrediyentidir. Özəl olaraq hazırlanmış “Dəyirman” məhsulları yeməyə ləzzət və təbiilik qatır, beləcə, qış fəslində süfrələrimizi isitməyə yardım edir.

Xəmir xörəklərinin digər əsas inqrediyenti isə yağdır ki, burada da “Kərəmal” yağları birinci seçim olmalıdır. Çünki “Kərəmal” yağları xəmir xörəklərinizə təbii ləzzətini qatacaq və süfrənizə ləzzətli yeməklər təqdim edəcək.

Xəmir xörəklərinizi ləzzətli etmək üçün əsas köməkçiləri: “Dəyirman” unlarını və “Kərəmal” yağlarının bütün çeşidlərini “Al Market”dən əldə edə bilərsiniz. Unutmayın ki, “Al Market” bol çeşidi, yüksək xidməti və sərfəli qiymətləri ilə daim xidmətinizdədir.

Digər

dviyyatlarin-faydalari-nelerdir-ve-onlardan-nece-duzgun-istifade-etmek-lazimdir

Ədviyyatların faydaları nələrdir və onlardan necə düzgün istifadə etmək lazımdır?

Ədviyyatlar təkcə yeməklərimizə ləzzət qatmaqla qalmır, doğru istifadə edildiyi zaman sağlamlığımıza da müsbət təsir göstərir. Yalnız “Al Market”də tapa biləcəyiniz “Sanitta Baharat” markası da geniş ədviyyat çeşidi ilə evinizə həm ləzzət, həm də sağlamlıq gətirəcək. Odur ki gəlin ədviyyatların faydaları və onlardan düzgün istifadə ilə tanış olaq. Çörəkotu Çörəkotu güclü antioksidant xüsusiyyətləri ilə məşhurdur. O, immunitet sistemini gücləndirir və həzm prosesini dəstəkləyir. Qatıq, salat və xəmir işlərinə çörəkotu əlavə edərək onun faydalarından yararlana bilərsiniz. Mixək “Sanitta”nın mixək çeşidi diş və ağız sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. Üstəlik, ondan təbii ağrıkəsici olaraq da istifadə etmək də olar. Ət yeməklərinizə, hətta çay və şirniyyatlarınıza da mixək əlavə edə bilərsiniz. Qara istiot Maddələr mübadiləsini sürətləndirən və həzmi asanlaşdıran qara istiot iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə də malikdir. Sarıkök İltihab əleyhinə və antioksidant xüsusiyyətləri ilə seçilən sarıkök immuniteti və həzmi də dəstəkləyir, dəri sağlamlığını yaxşılaşdırır. Plov və şorba ilə yanaşı, “smoothie”lərinizə də sarıkök əlavə edərək sağlamlığınızın qeydinə qala bilərsiniz. Darçın Darçın qan şəkərini tənzimləməyə kömək edir və antioksidant xüsusiyyətlərə sahibdir. Beləcə, onu rahatlıqla qəhvəyə, şirniyyatlara, üstəlik, ət yeməklərinə də əlavə etmək olar. Bəs ədviyyatlardan necə düzgün istifadə edək? 1. Təzəlik: Ədviyyatları sərin, quru və qaranlıq bir yerdə saxlayın. Bu, onların təzəliyini və dadını qorumaqda kömək olacaq. 2. Ölçü: Ədviyyatları yeməklərinizə əlavə edərkən ölçünü qoruyun. Həddindən artıq istifadə həm sağlamlığınıza mənfi təsir edəcək, həm də yeməklərinizin ləzzətini pozacaq. 3. Zamanlama: Yemək bişirərkən ədviyyatları düzgün zamanda əlavə etmək lazımdır. Məsələn, qara istiotu yemək bişdikdən sonra əlavə etmək onun ləzzətini qoruyur.

Ətraflı
24 iyl. 2024