milli-adet-enenelerimiz--bizim-bostan
16 dek. 2023

Milli adət-ənənələrimiz — “Bizim Bostan”

Hələ qədim zamanlardan əcdadlarımızın əsrlər boyu öz həyatlarında yaşadığı təcrübələr və vərdişlər bugünkü adət-ənənələrimizin və mətbəx mədəniyyətimizin formalaşmasında mühüm rol oynayıb. Hamımız bilirik ki, mətbəx mədəniyyətimizin xüsusi təamları, ləzzətləri, bir sözlə — ayrı bir gözəlliyi var.

Bu xüsusi dadlardan biri də turşulardır. Əsas da qış fəslində süfrələrimizin başında gələn turşuları analarımız, nənələrimiz müxtəlif üsullarla hazırlayırlar. Hələ o turşulara onların sevgisi də qatılıbsa, dadlarından doymaq mümkün deyil. “Bizim Bostan” turşuları da damaq dadımıza uyğun məhsulları ilə süfrəmizdən heç zaman əskik olmur. 

Mətbəx mədəniyyətimizə dad qatan digər nemət isə kompotdur. Təbii meyvələrdən hazırlanan, xüsusilə də, yayda sərinləməyimizə kömək edən kompotların yerini heç nə verə bilməz. Elə bu anda “Bizim Bostan” kompotları dadımıza çatır və süfrələrimizi bəzəyir.

Gəlin “Bizim Bostan” çeşidləri ilə yaxından tanış olaq.

“Bizim Bostan”ın yemişli və feyxoalı, eləcə də albalılı kompot çeşidləri var ki, bunlar süfrə arxasındakı hər söhbətinizi daha da şirin etməyə kömək edəcək.

“Bizim Bostan”ın üzüm sirkəsi, tomatı və noxudu yeməklərinizə xüsusi dad, turşu çeşidləri isə ayrı ləzzət qatacaq. Odur ki süfrənizdən onları da əskik etməyin.

Digər

dviyyatlarin-faydalari-nelerdir-ve-onlardan-nece-duzgun-istifade-etmek-lazimdir

Ədviyyatların faydaları nələrdir və onlardan necə düzgün istifadə etmək lazımdır?

Ədviyyatlar təkcə yeməklərimizə ləzzət qatmaqla qalmır, doğru istifadə edildiyi zaman sağlamlığımıza da müsbət təsir göstərir. Yalnız “Al Market”də tapa biləcəyiniz “Sanitta Baharat” markası da geniş ədviyyat çeşidi ilə evinizə həm ləzzət, həm də sağlamlıq gətirəcək. Odur ki gəlin ədviyyatların faydaları və onlardan düzgün istifadə ilə tanış olaq. Çörəkotu Çörəkotu güclü antioksidant xüsusiyyətləri ilə məşhurdur. O, immunitet sistemini gücləndirir və həzm prosesini dəstəkləyir. Qatıq, salat və xəmir işlərinə çörəkotu əlavə edərək onun faydalarından yararlana bilərsiniz. Mixək “Sanitta”nın mixək çeşidi diş və ağız sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. Üstəlik, ondan təbii ağrıkəsici olaraq da istifadə etmək də olar. Ət yeməklərinizə, hətta çay və şirniyyatlarınıza da mixək əlavə edə bilərsiniz. Qara istiot Maddələr mübadiləsini sürətləndirən və həzmi asanlaşdıran qara istiot iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə də malikdir. Sarıkök İltihab əleyhinə və antioksidant xüsusiyyətləri ilə seçilən sarıkök immuniteti və həzmi də dəstəkləyir, dəri sağlamlığını yaxşılaşdırır. Plov və şorba ilə yanaşı, “smoothie”lərinizə də sarıkök əlavə edərək sağlamlığınızın qeydinə qala bilərsiniz. Darçın Darçın qan şəkərini tənzimləməyə kömək edir və antioksidant xüsusiyyətlərə sahibdir. Beləcə, onu rahatlıqla qəhvəyə, şirniyyatlara, üstəlik, ət yeməklərinə də əlavə etmək olar. Bəs ədviyyatlardan necə düzgün istifadə edək? 1. Təzəlik: Ədviyyatları sərin, quru və qaranlıq bir yerdə saxlayın. Bu, onların təzəliyini və dadını qorumaqda kömək olacaq. 2. Ölçü: Ədviyyatları yeməklərinizə əlavə edərkən ölçünü qoruyun. Həddindən artıq istifadə həm sağlamlığınıza mənfi təsir edəcək, həm də yeməklərinizin ləzzətini pozacaq. 3. Zamanlama: Yemək bişirərkən ədviyyatları düzgün zamanda əlavə etmək lazımdır. Məsələn, qara istiotu yemək bişdikdən sonra əlavə etmək onun ləzzətini qoruyur.

Ətraflı
24 iyl. 2024