sobada-makaron-resepti

Sobada makaron resepti

Porsiyon: 5 nəfərlik Çətinlik dərəcəsi: Çətin Hazırlıq müddəti: 20 dəq. Bişirmə müddəti: 10 dəq.

Tərkibi:

oyuq sinə əti – 1 ədəd 

“Bizim Bostan” tomat pastası – 1 x.q. 

Holland pendiri – 100 qr. “Sərfəli” qarğıdalı yağı 

“Sevella” makaron qələm kəsmə - 500 qr 

“Vente” şirin qarğıdalı – 5 x.q. 

Baş soğan – 1 ədəd Sarımsaq – 2 diş 

“Bizim Bostan” yaşıl noxud – 5 x.q. 

“Bizim Süd” xama – 500 qr.

Hazırlanma qaydası:

• Su qaynadılmış qazana qarğıdalı yağı və zövqə görə duz əlavə olunur. 

• Sonra 500 qr. qələm makaron əlavə edilərək bişirilir. 

• Ayrıca tavada 3 x.q. duru yağ, doğranmış 1 ədəd baş soğan və qulyaş formada kəsilmiş toyuq sinə əti əlavə olunub qovrulur. 

• İnqirdientlər bir az qovrulduqdan sonra 1 x.q. tomat pastası, 2 diş əzilmiş sarımsaq, zövqə görə duz və istiot əlavə edilərək qarışdırılır. 

• Hazırladığımız bu üzlüyü əvvəlcədən bişirilən makaronun üzərinə töküb 5 x.q. yaşıl noxud, eyni miqdarda şirin qarğıdalı və xama da əlavə edilərək qarışdırırlır. 

• Daha sonra hazırlanan qarışımı soba qabına əlavə edib üzərinə rəndələnən holland pendirini tökülüb sobada bişirilir.