mercili-plov-resepti

Mərcili plov resepti

Porsiyon: 5 nəfərlik Çətinlik dərəcəsi: Çətin Hazırlıq müddəti: 20 dəq. Bişirmə müddəti: 10 dəq.

Tərkibi:

“Şəhrizad Basmatı düyü” – 2 stəkan. 

“Şəhrizad qırmızı mərci” – 2 stəkan. 

“Sevella” makaron vermişel – 0.5 stəkan.

“Vente” şirin qarğıdalı – 1 stəkan

Kərə yağı – 200 qr.

Toyuq bud dibi – 200 qr. 

Baş soğan – 2 ədəd

Zirinc – 2 x.q. Duz – zövqə görə

Hazırlanma qaydası:

• Qaynayan suya zövqə görə duz, 2 stəkan düyü, 2 stəkan mərci və yarım stəkan vermişeli əlavə edib bişiririk.

 • Ayrıca qazanda 2 x.q. kərə yağını əridib üzərinə toyuq diblərini əlavə edib qovururuq.

 • Toyuqların üzərinə soğan əlavə edib bişməsini gözləyirik. 

• Bişən toyuqların üzərinə hazırladığımız düyülü əlavəni edirik.

 • Daha sonra plovun üzərinə 1 stəkan şirin qarğıdalı konservi və 2 x.q. zirinc əlavə edib vam odda bişməyə qoyuruq. Nuş olsun!