Börək resepti
Porsiyon: 5 nəfərlik Çətinlik dərəcəsi: Orta Hazırlıq müddəti: 20 dəq. Bişirmə müddəti: 10 dəq.
Tərkibi:
Pomidor – 2 ədəd
Yaşıl Bibər – 1 ədəd
Sarı bibər – 1 ədəd
Qırmızı bibər – 1 ədəd
“Bizim Bostan” yaşıl noxud – 2 x.q.
“Bizim Süd” ağ pendir – 150 qr.
“Bizim Bostan” turşu xiyar – 3 ədəd
Kolbasa – 250 qr.
“Vente” şirin qarğıdalı – 2 x.q.
İstiot – zövqə görə
Duz – zövqə görə
Hazırlanma qaydası:
• Pomidor və rəngli bibərləri uzun-uzun kəsərək dərin bir qaba əlavə edirik.
• Üzərinə doğranmış 3 ədəd turşu xiyar və 250 qr. kolbasanı əlavə edirik.
• 150 qr. ağ pendir rəndələnir, 2 x.q. yaşıl noxud və eyni miqdarda şirin qarğıdalı da əlavə olunaraq qarışdırılır.
• Hazırladığımız qarışımı lavaşın üzərinə əlavə edib zövqə görə duz, istiot və oregano töküb dördkünc formada bükürük.
• Börəklərimiz hazır olduqdan sonra qızğın yağda qızardır və süfrəyə servis edirik.