Ton Balıq Brusçettası
Porsiyon: 5 nəfərlik Çətinlik dərəcəsi: Orta Hazırlıq müddəti: 20 dəq. Bişirmə müddəti: 10 dəq.
Tərkibi:
“Vente” şirin qarğıdalı – 2 x.q.
“Bizim Süd” ağ pendir – 100 qr.
“Bizim Bostan” xiyar turşusu – 3 ədəd
Ton balığı – 2 ədəd
Sarımsaq – 2 diş
Kərə yağı – 50 qr.
Şüyüd – 1 dəstə
Qara çörək
Duz – zövqə görə
İstiot – zövqə görə
Hazırlanma qaydası:
• Dərin bir qabda 100 qr. ağ pendiri əzirik.
• Üzərinə 2 ədəd ton balığı, 50 qr. kərə yağı əlavə edib qarışdırırıq.
• Daha sonra qarışıma 2 x.q qarğıdalı, 3 ədəd doğranmış turşu xiyar və bir dəstə incə doğranmış şüyüd əlavə edirik.
• Zövqə görə duz və istiot da əlavə etdikdən sonra qarışımı qara çörəklərin üzərinə çəkib servis edirik.