pizza-resepti

Pizza resepti

Porsiyon: 5 nəfərlik Çətinlik dərəcəsi: Orta Hazırlıq müddəti: 45 dəq. Bişirmə müddəti: 40 dəq. 1 porsiyanın qiyməti: 1.28 AZN

Tərkibi:

“Dəyirman” un – 500 qr. 

“Sərfəli” bitki yağı – 2 x.q. 

“Şəhrizad” şəkər tozu – 1/3 ç.q. 

“Bizim Süd” süd – 300 ml 

Maya – 0.5 ç.q. Duz – 1/3 ç.q. 

Yumurta – 1 ədəd Ketçup – 2 x.q. 

Sosiska – 200 qr. 

Kolbasa – 200 qr. 

Bibər – 1 ədəd 

Pomidor – 1 ədəd 

Mozzarella pendiri – 100 qr.

Hazırlanma qaydası:

• Pizzanın xəmirini hazırlamaq üçün unun üzərinə bitki yağını, şəkər tozunu, mayanı, duzu, yumurtanı və südü tökərərk yoğurun. Yoğurduqdan sonra xəmirin üzərini örtüb yarım saat gözlədin. 

• Xəmiri pizzanı bişirəcəyiniz soba qabının ölçüsündən bir miqdar böyük ölçüdə açaraq qaba yerləşdirin. 

• Xəmirin üzərinə sıra ilə mayonezi, ketçupu çəkin. 

• Üzərinə halqa şəklində sosiskaları, və halqa doğranıb 3,4 yerə bölünmüş kolbasanı düzün. 

• Bibərləri incə, uzun, pomidorları halqa şəklində doğrayıb üstünə düzün. 

• Kənarlarına bütöv şəkildə sosiskaları düzün. 

• Xəmirin kənarlarını sosiskaların hər iki tərəfindən kəsin. 

• Xəmiri sosikaların üzərini örtəcək şəkildə içəriyə doğru qatlayın. • Qatladığınız xəmirin üzərindən də bıçaqla çox da dərin olmayan kəsiklər atın. 

• Ən son pendiri rəndələyib üzərinə əlavə edin. 

• Pizzanı sobada 180 dərəcədə 30-40 dəqiqə bişirin.