cay-ve-qehve-ne-vaxt-qebul-edilmelidir
cay-ve-qehve-ne-vaxt-qebul-edilmelidir
cay-ve-qehve-ne-vaxt-qebul-edilmelidir
cay-ve-qehve-ne-vaxt-qebul-edilmelidir
cay-ve-qehve-ne-vaxt-qebul-edilmelidir
cay-ve-qehve-ne-vaxt-qebul-edilmelidir
22 iyl. 2024

Çay və qəhvə nə vaxt qəbul edilməlidir?

Həyatımızın əvəzolunmaz parçalarından biri də çay və qəhvədir. Onlar düzgün zamanda qəbul edildikdə həm əhvalımızı yüksəldir, həm də bizi enerji ilə təmin edir. Bu doğru zamanı necə müəyyən edəcəyimizi isə gəlin birlikdə öyrənək.

Günə yüksək enerji ilə başlamaq üçün “Coffee Mirage” qəhvəsi ideal seçimdir, lakin oyandığımız an qəhvə içməməliyik. Belə ki, oyandıqdan sonra qəhvə içmək üçün 30-60 dəqiqə gözləməliyik. Oyandığımız zaman bədənimiz yüksək səviyyədə kortizon emal edir. Biz isə 30-60 dəqiqə ərzində kortizonun təbii olaraq azalmasını gözləyir və qəhvə qəbul edərək onun təsirindən maksimum faydalanırıq.

Axşama doğru isə qəhvə içmək elə də məsləhət görülmür, çünki o, yuxunun keyfiyyətinə güclü təsir göstərir. Buna görə də yuxudan 6 saat əvvələ qədər qəhvə içməkdən yayınmalıyıq. Əgər yuxu problemləriniz varsa, ümumiyyətlə, gün ərzində qəbul etdiyiniz qəhvəni azaltmalısınız. “Coffee Mirage”ın “Cappuccino”, “Classic”, “Gold” kimi çeşidləri isə gün ərzində enerji toplamaqda sizə kömək olacaq.

Digər tərəfdən çay isə həzm sistemini yaxşılaşdırır, soyuq havalarda bədənimizi isidir, üstəlik, qəhvə kimi, o da oyanmağa və enerjili qalmağa kömək edir.

Çayın tərkibində kofein olduğu və həzm sistemini yaxşılaşdırdığı üçün bir çoxları düşünür ki, nahardan dərhal sonra çay içmək yaxşı fikirdir. Çayın tərkibində kofeindən əlavə, tannik asid də var ki, bu, qidanın tərkibindəki proteinlərlə birbaşa əlaqəyə girir. Odur ki nahardan 15-20 dəqiqə “PASHA Çay” ilə dincəlmək daha yaxşı fikirdir. “PASHA Çay” təravətli və rahatlaşdırıcı təsiri ilə günün yorğunluğunu aradan qaldırır və zehni gücləndirir.

 

Digər

dviyyatlarin-faydalari-nelerdir-ve-onlardan-nece-duzgun-istifade-etmek-lazimdir

Ədviyyatların faydaları nələrdir və onlardan necə düzgün istifadə etmək lazımdır?

Ədviyyatlar təkcə yeməklərimizə ləzzət qatmaqla qalmır, doğru istifadə edildiyi zaman sağlamlığımıza da müsbət təsir göstərir. Yalnız “Al Market”də tapa biləcəyiniz “Sanitta Baharat” markası da geniş ədviyyat çeşidi ilə evinizə həm ləzzət, həm də sağlamlıq gətirəcək. Odur ki gəlin ədviyyatların faydaları və onlardan düzgün istifadə ilə tanış olaq. Çörəkotu Çörəkotu güclü antioksidant xüsusiyyətləri ilə məşhurdur. O, immunitet sistemini gücləndirir və həzm prosesini dəstəkləyir. Qatıq, salat və xəmir işlərinə çörəkotu əlavə edərək onun faydalarından yararlana bilərsiniz. Mixək “Sanitta”nın mixək çeşidi diş və ağız sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. Üstəlik, ondan təbii ağrıkəsici olaraq da istifadə etmək də olar. Ət yeməklərinizə, hətta çay və şirniyyatlarınıza da mixək əlavə edə bilərsiniz. Qara istiot Maddələr mübadiləsini sürətləndirən və həzmi asanlaşdıran qara istiot iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə də malikdir. Sarıkök İltihab əleyhinə və antioksidant xüsusiyyətləri ilə seçilən sarıkök immuniteti və həzmi də dəstəkləyir, dəri sağlamlığını yaxşılaşdırır. Plov və şorba ilə yanaşı, “smoothie”lərinizə də sarıkök əlavə edərək sağlamlığınızın qeydinə qala bilərsiniz. Darçın Darçın qan şəkərini tənzimləməyə kömək edir və antioksidant xüsusiyyətlərə sahibdir. Beləcə, onu rahatlıqla qəhvəyə, şirniyyatlara, üstəlik, ət yeməklərinə də əlavə etmək olar. Bəs ədviyyatlardan necə düzgün istifadə edək? 1. Təzəlik: Ədviyyatları sərin, quru və qaranlıq bir yerdə saxlayın. Bu, onların təzəliyini və dadını qorumaqda kömək olacaq. 2. Ölçü: Ədviyyatları yeməklərinizə əlavə edərkən ölçünü qoruyun. Həddindən artıq istifadə həm sağlamlığınıza mənfi təsir edəcək, həm də yeməklərinizin ləzzətini pozacaq. 3. Zamanlama: Yemək bişirərkən ədviyyatları düzgün zamanda əlavə etmək lazımdır. Məsələn, qara istiotu yemək bişdikdən sonra əlavə etmək onun ləzzətini qoruyur.

Ətraflı
24 iyl. 2024