ceburek-resepti

Çeburek resepti

Porsiyon: 5 nəfərlik Çətinlik dərəcəsi: Orta Hazırlıq müddəti: 20 dəq. Bişirmə müddəti: 10 dəq. 1 porsiyanın qiyməti: 1.06 azn

Tərkibi:

“Bizim Süd” kənd qatığı – 2 x.q. 

“Dəyirman” un – 500 qr. 

“Sərfəli” bitki yağı 

Kərə yağı – 6 x.q. 

Toyuq əti – 300 qr. 

Soğan – 1 ədəd 

Qabartma tozu – yarım ç.q. 

Duz, istiot – zövqə görə 
 

Hazırlanma qaydası:

• 3 x.q. kərə yağını əridib toyuğu bir az qovurun. • Üzərinə doğranmış soğanları və duz, istiotu da töküb yenidən qovurun. 

• Xəmir üçün qatıq, 3 x.q. kərə yağı, qabartma tozu və duzu töküb qarışdırın. 

• Qarışığın üzərinə unu da töküb xəmiri yoğurun. 

• Yoğurduğumuz xəmiri çox nazik olmayacaq şəkildə oxlov köməyi ilə açırın. 

• Xəmirin bir tərəfinə qovurduğumuz toyuqdan qoyun və qatlayın. 

• Zövqə görə xəmirin içərisinə rəndələnmiş pendir də əlavə etmək olar. 

• Xəmiri qatladıqdan sonra kənarlarını açılmayacaq şəkildə bükürük və bitki yağında tavada hər iki tərəfini qızardın.